Kihirdették a keszthelyi Ranolder-iskola megújításáról szóló tervpályázat eredményét (Építész Fórum)

A pályázatra összesen 27 pályamű érkezett be, így a bírálóbizottság több körben végezte a munkát, a részletes bírálat során pedig azokat a terveket választotta ki díjazásra, illetve megvételre, amelyek a tervezési területen meglévő és értékes védett épületeket megtartották, és az új tervezett épületeket szervesen integrálták egy olyan egységes és jól működő tömbbé, amely a mai rendezetlen állapotokat megszünteti és jól kapcsolódik a belvároshoz.

Ranolder oktatási, kulturális és sportközpont címmel tervpályázatot írtak ki a keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola infrastrukturális megújítására, valamint multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, uszoda és közösségi tér létesítésére – írja az Építész Fórum.

A Veszprémi Érsekség tájékoztatása szerint az új funkciók, a fedett uszoda és a tornacsarnok hozzáférhető lesz a városi iskolák és a közönség számára is. Az ingatlanfejlesztés részét képezi az iskolával szomszédos területen található, műemléki védettséggel rendelkező, egykori Reisch-féle sörgyári épületek megújítása is.

A beruházáshoz szükséges forrást a Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. biztosítja a Veszprémi Főegyházmegye részére, a megvalósítás a Ranolder János Vagyonkezelő Igazgatóság közreműködésével történik. A pályázatok beadási határideje az eljárás során március 29-éről április 13-ára módosult, az eredményhirdetésre július 13-án került sor a Fugában.

A pályázatra 27 pályamű érkezett be, ezért aztán a munkát a bírálóbizottság több körben végezte. A benyújtott pályaművek kidolgozottságukban és építészeti megfogalmazásukban igen sokfélék voltak. A bírálóbizottság a részletes bírálat során azokat a terveket választotta ki díjazásra, illetve megvételre, amelyek a tervezési területen meglévő és értékes védett épületeket megtartották, és az új tervezett épületeket szervesen integrálták egy olyan egységes és jól működő tömbbé, amely a mai rendezetlen állapotokat megszünteti és jól kapcsolódik a belvároshoz.

A bírálóbizottság döntése alapján

I. díjban részesült: Kreatív Magyar Mérnök Tanácsadó Kft. – 8-as számú pályamű

II. díjban részesült: DVM Group Kft. – 9-es számú pályamű

III. díjban részesült: Zsuffa és Kalmár Építész Műterem – 16-os számú pályamű

Rangsorolás nélküli megvételben öt pályázó tervét részesítették, ők a következők:

NAUTES Építészműterem Kft – 2-es számú pályamű

T2 Cove Design Tervező Kft. – 3-as számú pályamű

Közti Zrt. – 10-es számú pályamű

RAG Építész Műhely – 20-as számú pályamű

Hetedik Műterem Kft. – 24-es számú pályamű