Kétszázzal a nyolcason (vehir.hu)

214 km/h sebességgel száguldott az az autós, akit szerdán fogtak a rendőrök a nyolca főúton Veszprém és Várpalota között.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai november 27-én dél körül a 8-as számú főút 35. kilométerszelvényében, Veszprém felől Várpalota irányába sebességellenőrzésük közben egy személyautót mértek be, ami az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebességet – 110 km/h – átlépve, 214 km/h-val közlekedett. Az 55 éves csobánkai sofőrt a rendőrök megállították a megkülönböztető jelzéssel szerelt, civil jellegű szolgálati gépkocsival, és közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat, mert a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák.