Július elsején ismét Lovasi Napok

Huszonegyedik alkalommal rendezik július 5-én és 6-án a méltán népszerű falunapokat Lovason, mely több száz embert vonzott az elmúlt években. Minden bizonnyal most sem lesz ez másképp, hiszen sztárfellépők és sokszínű programok várják az érdeklődőket.

A két napos rendezvénysorozat a Nagy Gyula Galériában kezdődik egy kiállítással, majd az események a Millenniumi Parkban folytatódnak, ahol legelőször a Balatonfűzfői Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub lép fel. Az ünnepélyes megnyitó után fellép Charlie, akinek nevéhez számtalan sláger fűződik. Az este utcabállal zárul, a Jolly Joker zenekarral.

Másnap a bográcsban főtt és tárcsán sült ételek versenyére kerül sor. A gyerekek nagy örömére lesz tűzoltó- és rendőrautó bemutató és népi fajátékok. Immáron hetedik alkalommal megrendezik az országban egyedülálló polgármesterek-alpolgármesterek fogathajtó versenyét is.

A dolog érdekessége, hogy még senki nem védte meg a következő évben az első helyét. Erre legelőször Fábry Szabolcs Nagyvázsony polgármesterének lesz lehetősége, aki tavaly győzedelmeskedett. A nem mindennapos verseny után lesz lehetőség kipróbálni a nemezelést és a fazekasmesterséget, majd az Alsóörsi Sirály Népdalkör után fellép Balatonfüred Város Fúvószenekara, akiket a Fun Thomas Band követ. A falunapok a Sasi Duó fellépésével zárul.