Sikeres évadot zár a Pannon Várszínház (balaton.vehir.hu)

Egy kiemelkedően sikeres, eseménydús évadot zárt a Pannon Várszínház. A 2018-19-es évad értékelő rendezvényen a szakmai díjak átadását követően a gazdag nyári programról is részletes tájékoztatást adtak. 

Az évértékelőt Vándorfi László színházigazgató nyitotta: elmondta, hogy a Pannon Várszínház az eddigi évadokhoz képest előadás- és nézőszám tekintetében is kiemelkedő évadot zárt – tudósít a balaton.vehir.hu.

A színház a TAO támogatás megszűnésével egy teljesen új helyzettel találta szemben magát, amelyet jelenleg bizakodva, ám sok kérdőjellel kezel. Vándorfi László hozzáfűzte, hogy a korábbi teljesítmény és jegybevétel arányos támogatási formától eltérően, most pályázatok benyújtására van szükség.

Az igazgató szerint ennek ellenére a társulat alkotóereje és az irántuk való érdeklődés sem csökkent, ezért ebben a pillanatban is alkotnak: egy nagy produkció kiállítása és egy programokban rendkívül gazdag nyár előtt állnak – emelte ki.

Némedi Lajos alpolgármester szerint a legfontosabb, amire érdemes fókuszálni, hogy Veszprém és a város környékén szeretik a Pannon Várszínházat és nagyon sokan érkeznek az előadásokra, amelyet az elhangzott számok is bizonyítanak. Az alpolgármester elmondta, hogy egy ilyen sokszínű, gazdag repertoár egyértelműen elismerést érdemel.

Alsóörs és a Pannon Várszínház nagyon jól együttműködik már évek óta, hiszen a társulat minden évben remek felnőtt és gyerek előadásokat hoz Alsóörsre  –  ezt már Ferenczi Gábor Alsóörs alpolgármestere mondta, majd hozzáfűzte, hogy a következő évadra elkészülő új amfiteátrum még jobb körülményeket biztosít majd az érkező előadásoknak.

Vándorfi László az évértékelő gondolatok zárásaként megjegyezte, hogy a színház továbbra is mindent elkövet, hogy színesítse Veszprém és környéke kultúrális életét, hiszen az EKF cím elnyerésével ez kiemelt feladattá vált: “bekerülni egy olyan környezetbe, amelyben európai rangos fővárosok és kultúrvárosok vannak, kihagyhatatlan lehetőség.” – tudósít a balaton.vehir.hu.