Jövő májusban nyílik meg a kutyás élménypark Keszthelyen (zaol.hu)

Jövő májusban nyílik meg az a kutyás élménypark Keszthelyen, melynek népszerűsítéséért napokban sétát rendeztek. A Balatonnál két helyszínen: Balatonföldváron és Fonyódon van kutyás strand, a keszthelyi azonban nem csak fürdetésre lesz alkalmas.

A korábbi szabadstrand területén hozza létre a kutyás élményparkot alakít ki a cég, mellyel az önkormányzat szerződést kötött a kialakításra és működtetésre. A szeptember eleji kutyás sétát azért szervezték, hogy minél többen megismerjék a fejlesztést.

-Ez a legideálisabb helyszín: könnyen megközelíthető, parkolóval rendelkező, körbekerített terület, mely éppen annyira esik távol a lakókörnyezettől, hogy ne zavarjon senkit. Jogszabály nem tiltja, hogy itt kutyás parkot hozzunk létre – mondta a projektet megvalósító kutyabarat.hu oldal alapító tagja, Sziládi-Kovács Tibor.

 

Önerős felújítás, jelképes belépő

– A teljes felújítást önerőből finanszírozzuk. A szabadstrand jellegét megőrzi a terület, hiszen jelképes, 300 forintos belépőt fogunk kérni, ami lefogyasztható lesz. A főszezont május 15-től december 15-ig tervezzük, de az elő-és utószezonban is szervezünk aktivitásokat- ismertette Sziládi-Kovács Tibor. Vállalásuk része az is, hogy állatvédelmet és környezetvédelmet népszerűsítő bemutatókat, előadások tartanak iskolásoknak és lebomló kutyapiszok zacskókat helyeznek el a város több részén.

– Négy éve tettem javaslatot, hogy megvizsgáljuk egy kutyás strand létrehozásának lehetőségét – idézte fel Nagy Bálint alpolgármester. Fontos szempont volt, hogy a nagy számú kutyás és a nem kutyás közösség harmóniában éljen egymás mellett: legyenek olyan helyek, ahol gazdák és ebek együtt lehetnek.

 

Fellendülőben a kutyás turizmus

– Azt is látjuk, hogy nő a kutyás turizmus jelentősége. Az ebtulajdonosok előre tájékozódnak, milyen kutyabarát lehetőségek, szolgáltatások állnak rendelkezésre, ez befolyásolja az úticél, nyaralási helyszín kiválasztását. A kutyás fürdetőhely szezonhosszabbító lehetőség is – elemezte Nagy Bálint. Annak kapcsán, hogy a szabadstrandon valósul meg a fejlesztés, emlékeztetett: egy idei döntés értelmében a Helikon strandot ingyenesen vehetik igénybe a keszthelyiek – írja a zaol.hu.