Itt a 2020-as Balatoni Gasztrotérkép (nosalty.hu)

Az immár fél évtizede megjelenő, a Balatont és vonzáskörzetét elsőként bemutató Gasztrotérkép a klasszikusok mellett ezúttal is bővült újdonságokkal, és a már megszokott módon applikáció formájában is elérhető. A nyár folyamán indul a „Green Balaton” kampány is, melynek jegyében 68 facsemetét ültetnek a készítők, és szeretnék felhívni a figyelmet a környezettudatosságra, valamint a fenntartható szemlélet fontosságára.

50 ezer példányban, összesen 68 vendéglátóhely részvételével jelent meg az idei kiadvány, a vírushelyzet miatt a megszokottnál egy hónappal később. A Balatoni Gasztrotérkép Applikáció idén is ingyenesen érhető el, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok – írja a nosalty.hu.

“Nagyon boldog vagyok, hogy végül az idei évben is megvalósulhatott a Balatoni Gasztrotérkép, hiszen sokáig bizonytalanság volt a vírushelyzet miatt. Most viszont úgy tűnik, hogy a szokásosnál is nagyobb segítség lehet az emberek számára akár a print (nyomtatott) térkép, akár az applikációnk használata, hiszen a legtöbben most belföldön utaznak majd. Igyekszünk továbbra is folyamatosan új ötletekkel segíteni közönségünket, akik most már több, mint 5 éve töretlen lelkesedéssel követik a munkánkat. Az idei Green Balaton kampányunk jegyében minden Balatoni Gasztrotérképen szereplő helynek – összesen 68 – ültetünk egy saját facsemetét a Plant a Tree Cocktail csapatának a közreműködésével, ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet a fenntartható szemlélet és a környezettudatosság fontosságára”

– mondta el a Balatoni Gasztrotérkép alapítója, Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember. A tavalyi sikeres együttműködést követően ebben az évben is a Volvo Autó Hungária támogatja a Balatoni Gasztrotérképet, a “Kalandok Újratöltve – Az első utad hova vezet?” videósorozat július végén indul majd a közösségi médiában.

“Számunkra nagyon fontos a biztonság, a természet, és a környezetünk védelme is. Az Első utad hova vezet? sorozattal ezeket az értékeket szeretnénk hangsúlyozni és megmutatni az embereknek, hogy érdemes elindulni, és felfedezni a legszebb tájakat”

– fogalmazott Sztárcsevity Andrea, a Volvo Autó Hungária marketing igazgatója.

A Balatoni Gasztrotérkép applikáció ingyenesen letölthető, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető, a papír alapú térkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és július közepétől megtalálható több száz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton, valamint a Gasztrotérképen szereplő 68 partnernél is.

A 2020-as Gasztrotérkép innen tölthető le.