Indul a tanfolyamszezon a vízimentőknél

Már januárban megkezdődik a vízimentők képzése, az első tanfolyam Pécsett lesz megrendezve. A vízimentő és az úszómesteri tanfolyam fő különbsége, hogy míg a vízimentő nyílt víz; így a Balaton mellett is végzi tevékenységét, addig az úszómester zárt medenceteret felügyel. A január 22-én induló csaknem egy hetes tanfolyam 105 000,- forint, ugyanakkor ha a leendő vízimentő vállalja a szakmai gyakorlatot, csupán 15000,- forintba kerül a képzés a szintén 15000,- forintos regisztrációs díj megfizetése mellett.

(Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata)

A tanfolyamra minimum 16. életévüket betöltött fiatalok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek általános iskolai végzettséggel. Feltétel még a jó úszástudás, a vízbiztonság, valamint orvosi igazolás megléte az előzetes szakmai alkalmasságról. A tanfolyamot szintfelmérő előzi meg , melynek keretében  400 métert kell 11 perc alatt leúszni, amiből 150 métert mellúszásban, 250 métert gyorsúszásban kell teljesíteni. Aki nem tudja teljesíteni a szintfelmérő követelményeit nem tud részt venni a tanfolyamon.

A tanfolyam elvégzéshez orvosi igazolás szükséges. Amennyiben a jelentkező sikeres vizsga után a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél (VMSZ) kíván munkát vállalni, már a szintfelmérőre rendelkeznie kell egészségügyi kiskönyvvel, melyet a jelentkező lakóhelye szerint illetékes foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást vagy szakellátási szolgáltatást nyújtó szolgálat jogosult kiállítani.

A tanfolyam díja tartalmazza az oktatás teljes költségét, valamint 1 pár uszonyt, mely utána a résztvevőé marad.

A tanfolyamra jelentkezni a vizimentok.hu oldalon lehet.