Szabadtéri fitness park létesült Csopakon (balatontelevizio.hu)

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb teret nyert a szabadidős sportban a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok használata. Az néhány évvel ezelőtt átadott Mezítlábas ösvény – Szabadidő Park sikerét mutatja, hogy a település újabb szabadtéri edzőhellyel gazdagodik. 

Tavaly decemberétől Csopak település lakosságának, a Balaton-parti sétányok két végén már meglévő fitneszparkok mellett egy újabb helyszínen a faluközpontban, közvetlen a sportpálya mellett is lehetősége nyílik a kültéri edzésekre – számol be a balatontelevizio.hu.  A sportpark ingyenesen, bárki számára saját felelősségre igénybe vehető.

Az állami támogatásból megvalósult fejlesztés keretében úgynevezett „B” típusú, 70 négyzetméteres sportparkot alakítottak ki a településen, mely 7 elemből áll.  Az eszközök különböző testgyakorlatra alkalmasak, köztük tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra és függeszkedésre alkalmas eszközökből.