Indul a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítés

A Balatoni Szövetség (BSZ) idén 21. alkalommal rendezi meg a hagyományos Kék Hullám Zászló strandminősítését. A strandokat június második felében – működés közben – társadalmi zsűri minősíti, a díjkiosztó és zászlóátadó 2024. július elején lesz Vonyarcvashegyen. A minősítés során egy-öt csillagos zászlót lehet megszerezni, de több különdíj is gazdára talál majd, többek között a Balaton Gasztro Strandja 2024. díjat a Balatoni Kör, míg egy különdíjat a Magyar Turisztikai Ügynökség ajánlott fel. A megmérettetésre május végéig lehet jelentkezni.

 

Erről Fabacsovicsné Kovács Krisztina, az önkormányzatokat tömörítő szövetség titkára tájékoztatta a HírBalatont.

„Ezúton hívunk minden balatoni strandüzemeltetőt, hogy jelentkezzen a minősítésre és méresse meg magát, illetve strandját. A Kék Hullám Zászló strandminősítés egy nagy hagyományokra visszatekintő, pozitív megjelenési forma, melynek a médiában évek óta nagy sajtóvisszhangja van. Segítségével kívánjuk a sajtó, illetve a turisták figyelmét még inkább a Balaton, a balatoni strandok felé irányítani. Legyen partnerünk ebben!”

– áll a BSZ felhívásában.

A minősítésre a www.balatoniszovetseg.hu honlapon is megtalálható jelentkezési lap kitöltésével és a 35 000 Ft/strand nevezési díj átutalásával lehet jelentkezni, 2024. május 31-ig.