Illegális szemetelőket leplezett le Tapolca új kamerarendszere (tapolcaujsag.hu)

Az új köztéri kamerarendszer segített felderíteni nagymennyiségű illegális hulladékot larakó elkövetőket a városban-  Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere tájékoztatása szerint.

– Tökéletesen látható volt a kamera által rögzített képeken, hogy egy kombi személyautóval megálltak, zsákokban leraktak nagyjából másfél köbméternyi szemetet a Déli városkapu parknál egy köztéri szemét-csikk gyűjtő mellett és továbbhajtottak. A rögzített anyag- ahogy az elvárható a rendszerünktől- beazonosíthatóvá tette az elkövetők arcát és a gépjármű rendszámát is. A szemetelőket így a rendőrséggel együttműködésben már könnyű volt megtalálni, komoly pénzbüntetésre számíthatnak- mondta el a polgármester, aki reméli, hogy sokak kedvét elveszi az illegális szemeteléstől és egyéb közösségellenes magatartástól a kamerák jelenléte a jövőben.

A városban zajlik egy jól működő, minőségi kamararendszer kiépítése.

– A tóparton például öt kamera figyeli az eseményeket. Az idénre tervezett kameramennyiséget nagyjából két héten belül felszereljük a legfontosabb helyszínekre. Egy helyi cég három új, a város rendszerével kompatibilis kamerát ajánlott fel térítésmentesen, amelyet az óvodák bejárataihoz szerelnek fel – írja a tapolcaujsag.hu.