Idén már nem nyit ki az egyik legnépszerűbb balatoni kemping (24.hu)

Megszűnik az egyik legnagyobb tóparti balatoni kemping, legalábbis a Balatontourist oldalán ez olvasható:

A Balatontouristtól a 24.hu azt az információt kapta, hogy a Zala Kemping és Üdülőfalu tulajdonosa a szálláshely felújítására készül. Azt viszont nem tudták megmondani, hogy ez mit takar, és azt sem, hogy a munkálatok mennyi ideig tartanak majd. Igaz, a Balatontourist üzemeltetési szerződése már lejárt, ezért nem is szerepel a szálláshely a társaság koncepciójában, és nincs is közük az új koncepcióhoz.

Keresték a keszthelyi polgármestert, Ruzsics Ferencet is, hogy mit tud a tervekről, de neki sincsenek információi – állítja a hírportál.

A kemping tulajdonosa a Standful Property Kft., amelynek vezetője a szálláshely megvételének időpontjában a többszörös trafiktulajdonos Czéh-Tóth Márk volt. Czéh Hamar Endre üzlettársaként bukkant fel, az utóbbi pedig Tiborcz István ifjúkori barátja. A cég jelenlegi ügyvezetője már Hegyháti Gábor és Szikszai Zoltán. Szikszai többek között a Magyar Építő Zrt. vezérigazgatója. A hvg.hu 2017-ben arról írt, hogy a kemping a meghirdetett 879 millió forintos irányár helyett 250 millióért került az új tulajdonoshoz.

A hírportál Standful Property Kft.-t és Hegyháti Gábort is kereste, hogy megtudja, milyen fejlesztéseket terveznek, működik-e még valaha kempingként a terület, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ kérdéseikre.

Tavaly a B.my.Lake fesztivált rendhagyó módon nem Zamárdiban rendezték meg, hanem a keszthelyi Zala Kempingben. A fesztivál honlapja szerint viszont a B.my.Lake idén visszaköltözik Zamárdiba.

Egyre kevesebb a kemping

Nagy Gábor a Balatontourist ügyvezetője a Magyar Időknek 2017-ben azt mondta, a Zala Kemping az egyik legnépszerűbb balatoni kemping:

„a látogatottság szempontjából idén a balatonfü­redi Füred Kemping és Üdülőfalu volt a legnépszerűbb, itt az összes vendég 23 százalékát regisztrálták, míg a kempingezők több mint fele a Siófok-Szabadi­fürdőn lévő Aranypart és a szemesi Vadvirág üdülőfalvakban szállt meg. Emellett jelentős a révfülöpi Napfény, az ex-autós­kempingként jegyzett Mira­bella és a keszthelyi Zala Kemping látogatottsága.”

Amikor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum megvásárolta a Balatontouristot, akkor a társaság saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtetett a Balaton körül. A Balatontourist oldalán most már azt látni, hogy a társaság 9 kemping, illetve egy vendégház üzemeltetéséért felel. Ráadásul a jövő évtől várhatóan még kevesebb kemping üzemel majd, mivel luxusszállodát és villaparkot építenek a szemesi Vadvirág Kemping helyére – írja a 24.hu.