Idén is díjazzák a Balaton közbiztonságáért dolgozókat – megjelent a felterjesztő dokumentum

A Balatoni Régió közbiztonsága színvonalának fejlesztése érdekében számos szervezet munkálkodik. E szervezetekben dolgozó hivatásos alkalmazottak vagy önkéntesek időről-időre olyan helyzetekbe kerülnek, amely önfeláldozást, különös erőfeszítést igényel, illetve amelynek során tanúsított helytállásuk példaértékű lehet mások számára is. Annak érdekében, hogy e személyek számára megfelelő elismerést biztosítsanak, 2003 szeptemberében a Somogy-, Veszprém- és Zala Megyék közgyűlési elnökei által életre hívott Közbiztonsági Tanácsadó Testület létrehozta „A Balatoni Régió Közbiztonságáért” díjat, amelyet jelenleg a Balaton Fejlesztési Tanács gondoz.

A Balaton Fejlesztési Tanács  az e célból 2003-ban alapított díj és a hozzátartozó pénzjutalom adományozásával ebben az évben is szeretné elismerni az idegenforgalmi szezonban a közbiztonsági területen dolgozó és kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyt. Az immár hagyományos díjat évente egy alkalommal, az idegenforgalmi szezon zárását követően ítéli oda a BFT Közbiztonsági Testületének Díj Bizottsága a felterjesztések kiértékelése alapján.

A díj egy képzőművész által alkotott bronzplakettből, valamint elismerő díszoklevélből áll, amelyet a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke lát el kézjegyével. A díj mellé pénzjutalom is jár, amelynek összegét, valamint közterheit az e célra létrehozott keretből fedezi a díj gondozója. A díjazott számára a pénzjutalom mértékére a kiíró a források tárgyévi mértékének ismeretében tesz javaslatot.

A díj átadására ünnepélyes keretek között kerül sor, amelyre a díjazotton kívül meghívjuk a családtagjait, a támogató-, a felterjesztő- valamint az együttműködő szakmai és társadalmi szervezetek vezetőit, illetve a javaslattevő személyeket, az írott és az elektronikus médiák képviselőit is.

Felterjesztés módja:

A díjazottra javaslatot tehet bármely magánszemély vagy szervezet. A felterjesztéshez a következőket szükséges mellékelni:

  • A felterjesztett személy adatait. (Név, lakcím, születési adatok, munkahely, beosztás)
  • A felterjesztés részletes indoklását.
  • A felterjesztett szakmai életútjának rövid leírását.
  • Amennyiben a felterjesztett személy közbiztonsági-, vagy más állami szervezet hivatásos állományának tagja és a felterjesztő nem a munkaadó szervezet vezetője, úgy a munkaadó hozzájáruló vagy támogató nyilatkozatát.

A javaslatokat és mellékleteit a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. címére kell zárt borítékban elküldeni 2021 október 29-ig.