Horgászok tiltakoznak a balatoni jetski használat ellen (balatontipp.hu)

A 38 egyesületet tömörítő a Bakony-Balaton Horgász Szövetség több mint tízezer tag nevében hivatalosan is rögzítette, hogy minden formában elfogadhatatlannak tartja a motoros sporteszközök balatoni használatát – írja a balatontipp.hu.

A szövetség ezt írja a honlapján:

Múlt héten megtartott éves beszámoló küldöttgyűlésünkön értékes, élénk vita kerekedett a jetskik esetleges használhatóságával kapcsolatban. Ez ügyben az alábbi határozat született:
 
” A Bakony – Balaton Horgász Szövetséghez tartozó 38 horgászegyesület mintegy tíz és félezer tagjának képviseletét ellátó küldöttek, a 2019. május 17-én megtartott küldöttértekezleten egyhangúlag hozott határozatban tiltakoznak a jetskik működésének a Balaton teljes vízterületén, vagy csak annak kijelölt részein történő esetleges engedélyezésé ellen, legyen az akár hagyományos, akár elektromos meghajtású eszköz.

Tiltakozásunkkal csatlakozunk mindahhoz a civil és szakmai szervezetekhez, azok képviselőihez, akik az elektromos jetskik balatoni használata ellen már kifejtették véleményüket.