Hogyan tovább, Balaton? – Ez lehet az éttermek sorsa a munkaerőhiány és az infláció miatt (nosalty.hu)

Hiába volt két nagyon jó éve a Balatonnak, az idei nagy nyitás miatt a turisták ismét külföldön nyaralnak, a magyar éttermeket mindeközben a munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság is fenyegeti. Mi lesz az éttermekkel a balatoni vendéglátósok szerint? A Nosalty Hogyan tovább? – című sorozatának új részében erről kérdezték a szakmabelieket.

 

A vendéglátóipar helyzetéről szóló Hogyan tovább? – című sorozatban ezúttal három balatoni vendéglátóhely tulajdonosait és munkatársait kérdezte meg a nosalty.hu arról, hogyan befolyásolja mindennapi működésüket az egész szektort globálisan sújtó munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság.

Míg egyesek szerint az alapanyagok drágulásának következményeit a vendégeknek és az üzemeltetőknek is egyszerre kell viselniük, addig a munkaerőhiányra az egyik legjobb megoldás az lehet, ha a Balaton-környéki vendéglátóhelyek négy évszakos működésre állnak át. És hogy ki élheti túl a következő éveket?

Erre a füredi Hatlépcsős, a balatonszőlősi Picitmás étterem és a fövenyesi Kalóz Strandbisztró működtetőivel kereste a választ a Nosalty (lásd: videó)