Hársfákat ültettek a balatoni bicikliútnál (veol.hu)

Hársfákat ültettek a felsőörsiek a Vöröskő bringaútnál. Mint ismert, 750 millió forint uniós és kormányzati támogatással hozták létre a Vöröskő kerékpárútnak azt a kilenc kilométeres szakaszát, mely összeköti Felsőörsöt Alsóörssel, és át is halad a településeken. 

 

A faültetés már több mint tíz éve része Felsőörs közösségi életének, önkéntes alapon szerveződik, az önkormányzat pedig örömmel felkarolta és támogatja a kezdeményezést – fogalmazott Szabó Balázs. A polgármester Luther Márton lelkészt idézve így vélekedett: „Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát”. A polgármester hozzátette, ez a szép gondolat mottója lehetett a faültetésnek, mert a ködös, hűvös idő ellenére sok önkéntes vett részt az ültetésben, akik nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a munkálatokba.

Hozzátette: a hársfákat a jövőnek, illetve az unokáiknak is ültetik, ugyanis aki hisz a jövőben, az ültet fát. Azt mondta, sajnálják az út mentén korábban kivágott sok-sok, de zömében balesetveszélyes fát, és ezért ültetnek újakat, hogy kerékpározás közben ismét szép természeti környezetben lehessenek. Büszke vagyok rá, hogy több száz fa került földbe a település területén már korábban, legyen szó a Miske, a Bárókert, a Hamuház vagy a Király utcáról, a katolikus prépostsági udvarról, illetve az új református közösségi kertről, az óvodaudvarról, valamint a focipálya melletti részekről – sorolta Szabó Balázs.