Hangutazás extrém balatoni helyszíneken (welovebalaton.hu)

Csak a zene és a természet – ez volt a koncepciója a 2023 májusában indult Természetre hangolva koncertsorozatnak, ahol a különleges helyszínek, a lenyűgöző geológiai formák és a hangok együtt megismételhetetlen élményt adtak. A 2023 májusától október elejéig tartó koncertsorozat helyszíne volt a Haláp kietlen krátere, a hegyesdi bányató, az úrkúti őskarszt, a zirci arborétum és a gyenesdiási dolomitbánya is. A welovebalaton.hu a különleges hangulatú koncerteket idézi fel cikkével.

Kempingszékekkel, pikniktakarókkal és meleg pulcsikkal felszerelkezve kapaszkodunk fel a Haláp kráteréhez. Talán ez az első olyan nap, amikor bekopogtat az ősz, és már egy-egy hűvösebb fuvallat is végigsöpör az elbányászott tanúhegy kopár oldalán.

Alattunk a Tapolcai-medence és a Balaton hihetetlen panorámája, a kráter pereméről az Ébredő Vulkán szoborpark Stonehenge-szerű kőtömbjei néznek le ránk. Van valami misztikus, időtlen hangulata a helynek, a mindenhol feltűnő szürke bazaltköveknek furcsa árnyalatot kölcsönöznek a közelgő szürkületre utaló fények. Elsétálunk a Hello Wood nemzetközi építőtáborában készült, félbevágott gúla alakú építmények mellett. Ezek a félig nyitott házikók emlékeztetnek minket még a civilizációra itt, mert a faépítményeken túl már csak az egykori bányaudvar vár – meg persze a DJ-pult.

A cikk folytatása itt elolvasható.