Halálos baleset történt a Bakonyi Erőműben (veol.hu)

Meghalt egy 53 éves nő, akit egy rakodógép ütött el egy ajkai üzemben kedden reggel. A nő a gép mögött dolgozott, és a jármű hátramenetben ütötte el. A baleset körülményeit az Ajkai Rendőrkapitányság vizsgálja, közölte a rendőrség.

2020. január 7-én a kora reggeli órákban halálos üzemi baleset történt az ajkai erőmű területén. A szerencsétlenség a létesítmény udvarában, a tüzelőanyag-tároló területén következett be, ahol egy rakodógép hátramenet során elütött egy 53 éves dolgozót, aki a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – közölte a veol.hu-val Takó András az Erőmű képviselője.

A szerencsétlenségben az ajkai erőművet üzemeltető Bakonyi Erőmű Zrt. két alvállalkozójának munkatársai voltak közvetlenül érintettek.

A Bakonyi Erőmű Zrt. haladéktalanul tájékoztatta a balesetről a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi Felügyelőségét, amelyek munkatársai azonnal kivonultak a helyszínre és megkezdték a baleset körülményeinek teljes körű feltárását és kivizsgálását. Az erőmű mindenben együttműködik a hatóságokkal az eset tisztázása érdekében.

A Bakonyi Erőmű Zrt. vezetősége őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt munkatárs családja számára. Az erőmű vezetése egyúttal – a hatósági munkával párhuzamosan – saját hatáskörben is teljes körűen kivizsgálja a baleset körülményeit a hasonló esetek megelőzése érdekében – idézi Takó Andrást a veol.hu.