Gourmet-szentély nyílik Balatonszemesen (diningguide.hu)

A Kistücsök közel harminc esztendeje áll a vendégek szolgálatában, a harmadik X-hez közeledvén pedig három jelentős újítással válik még vonzóbb úticéllá a balatonszemesi étterem, ahol hamarosan nem csak étkezhetünk, hanem vásárolhatunk, sőt meg is szállhatunk a 4 csillagos minősítésű gasztroszálláshelyen. Emellett különleges Séfszobát is nyitnak. 

A Séfszoba egy miniéttermet jelent a “Nagy-Kistücsök” mellett, amelynek több szerepet is szán a tulajdonos család a gourmet vacsorák mellett, a téli időszakban például főzőtanfolyamok helyszínének szánják – írja a diningguide.hu.  Jahni László séf és összeszokott konyhai csapata mellett Csillag Richárd erősíti a konyha – és a Séfszoba – csapatát. Az ifjú szakács Pohner Ádám csapatában versenyzett a Bocuse d’Oron commis-ként.

Nyáron tehát csak vacsoraszervizre nyitják ki, ahol degusztációs menüket kínálnak (à la carte ételek nélkül), az ételsorok legfőbb alapelve pedig a szezonalitás és regionalitás lesz. Az adott évszak friss terményeire és a régió legkiválóbb minőségű élelmiszereire alapozó ételsorok a gourmet éttermekre jellemző séfmenükben lesz elérhető. Akár egy koncert vagy színházi előadás, a séf koncepciója szerint összeállított vacsoramenüre ülhet be ide a vendég, ráérősebb, hosszabban elcsevegősebb, bensőségesebb hangulatban, mint a megszokott éttermi élmény.

Csapody Balázs ma már inkább kerüli a fine dining kifejezést, amelyet mindmáig valóban sok félreértés övez.

„A Kistücsök eddigi, több évtized alatt kiforrott stílusát finomítjuk tovább. Még aprólékosabban kidolgozott ételekkel, egy kicsit más hangulatban, ráérősebben várjuk ide a vendégeinket esténként csak egy terítéssel. Sokan egyfajta merevséggel azonosítják a fine diningot, amiről a Kistücsökben szó sem lehet. A Séfszoba ételei kifinomultabbak lesznek, a hangulat viszont laza és a kötetlen, ahogy azt nálunk már megszokhatták.”

– fogalmazott Csapody Balázs.