Füstölt halak és balatoni borok csalogattak Balatonlellére (sonline.hu)

Vitorlásversennyel és Böff Fesztivál várták a vendégeket Balatonellén. A balatoni borok és füstölt falatok kóstolóján mindenki talált valamilyen finomságot – írja a sonline.hu.

Különleges pácban érlelt füstölt halat kínált a Nádfedeles Nosztalgia Halsütő szombaton Balatonlellén. Balogh Emese, a vendéglátó hely tulajdonosa elmondta: a hal minden évszakban népszerű, többféle formában sütve, füstölve, grillezve kínálják a Balaton legrégebbi halsütőjében.

Az érdeklődők füstölt libamelles szendvicset is kóstolhattak, amely ételt boros-fügés majonézzel spékeltek meg, de járt hozzá rukkolás saláta is. Igazi ízkavalkád várta a vendégeket. Füstös birsalmakrémet, smokerben sütött édesburgonyás mini pitét, vagy füstben sült kacsát káposztás czekedlivel is kóstolhattunk.

A fesztiválon több balatoni borászat kínálta finom nedűit. Pach Gábor pálinkáit kóstoltatta az érdeklődőkkel, amelyek között különleges kiwi pálinka vagy éppen fűszeres gin is szerepelt. Balatonlellére a következő hónapokban is érdeme kilátogatni. Tóth Balázs, a BL Yacht Club vezetője elmondta: egy hét múlva rendezik meg a Kishegyi Kortyok és falatok fesztivált, júniusban pedig a Party Pezsgést. – Az a célunk, hogy ne csak a főszezonban mutassuk meg, hogy érdemes a tóhoz ellátogatni, hanem az év bármelyik hónapjában – tette hozzá.

Szombaton délelőtt rajtolt el a VII. Tavaszi Regatta Vitorlásverseny mezőnye, a rossz idő ellenére többen vállalkoztak arra, hogy a Balatonon hajózzanak.