Folytatódik a GasztroPiknik sorozat

Az idei esztendőben ismét több helyszínen mutatják be a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton Télen Nyáron Menő. A Gasztro Piknik Sorozat első állomása szeptember 28-án Sümegen lesz, ahol a Sümegi Szüreti Fesztivál betét programjaként találkozhatunk a Balatoni KÖR tagjaival.

A Balatoni KÖR tagjai, a két évvel ezelőtt, december elején Balatonlellén megrendezett Adventi GasztroPiknik sikerén felbuzdulva kezdtek bele tavaly a GasztroPiknik sorozatba. A tavalyi öt állomásos turné keretében a Balaton ízeit megkóstolhatták az érdeklődők Sümegen, Balatonlellén, Badacsonyban, Balatonfüreden valamint Köveskálon. A Balatoni KÖR csapata rendezett még egy ráadás alkalmat is májusba, mégpedig egy igen különleges helyszínen a Balaton közepén. Itt mutatták be az idei Kóstold KÖRbe címet viselő kiadványt is, amelyben részletesen bemutatják a résztvevő pincészeteket, éttermeket, cukrászdákat, és a 2019-es őszi Gasztro Piknik helyszíneit is.

A Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között – akik valamennyien az egész évben “üzemelő”  Balatonért dolgoznak – szerepel helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik. Minőség – Hitelesség – Egész éves nyitvatartás – ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete.

Ilyen volt a GasztroPiknik sorozat tavalyi állomása Sümegen: