Férfi kézilabda BL – A Kielce legyőzésével döntős a Veszprém (MTI)

A Telekom Veszprém 33-30-ra legyőzte a lengyel Vive Kielce csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati elődöntőjében, a kölni négyes döntő első játéknapján. A magyar csapatnak ez volt a nyolcadik elődöntője a BL-ben: korábban négy alkalommal kikapott a legjobb négy között, háromszor pedig a fináléba jutott, és végül ezüstérmet nyert.

A tizedik kölni négyes döntő alkalmából látványos show-műsor vezette fel az első mérkőzést: 16 LED-fal ereszkedett a pályára, amelyen az eddigi kilenc torna legemlékezetesebb pillanatai voltak láthatóak.

A Veszprém kiválóan kezdett és Sterbik Árpád védéseire alapozva négy perc alatt 4-0-ra elhúzott. Ezt követően az ellenfél is felvette a játék ritmusát, sokkal hatékonyabban védekezett, a magyar csapat játékosai pedig egyre többet hibáztak.
A 25. percben a magyar bajnok már kétgólos hátrányban volt, de a szünetig sikerült egyenlítenie. A második felvonásban a veszprémi irányítóktól sokkal jobb teljesítményre volt szükség, ezért Petar Nenadic a védekezés mellett támadásban is szerepet kapott, ám a lengyelek továbbra is rendkívül szorosan őrizték őket. A rendkívül izgalmas hajrában a Telekom Veszprém taktikus kézilabdával ismét ellépett, és sikerült kiharcolnia a döntőbe jutást a meccs legjobbjának megválasztott, 12 gólig jutó Petar Nenadic irányításával. A két együttes 12. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Veszprém szempontjából két döntetlen és egy vereség mellett immár kilenc győzelem.