Telt házzal működik a balatonkenesei Kippkopp Óvoda és Bölcsőde (veol.hu)

A település óvodájának népszerűségét jelzi, hogy az április közepén esedékes beíratási időszakban már nemcsak az iskolába induló nagycsoportosok helyét sikerült feltölteni, hanem mindhárom csoport elérte a huszonhat fős csoport­létszámot. 

A Kippkopp Óvoda pedagógiai programjának kiemelt részeként ápolják a népi hagyományokat. Ennek megfelelően április utolsó napján májusfát állítottak. Zöld óvodaként viszont nem egy kivágott fát, hanem az udvar egyik ékét díszítették fel szalagokkal. Galambos Lászlóné, az intézmény vezetője a Veszprém megyei Naplónak elmondta, teljes óvodai programjuk célja a természeti értékeket tisztelő, óvó-védő szemléletmód és viselkedéskultúra kialakítása, mely a hagyományok, zöld jeles napok kiemelésével történik.

A kicsik az elméleti környezetvédelmi alapok megtanulása mellett rendszeresen ültetnek virágokat, készítenek és helyeznek ki madáretetőket és fészkelőhelyeket, készen vannak a csoportszobákban a szelektív „hulladékszigetek”, és konyhakertjükhöz komposztálnak minden zöldhulladékot. Az óvoda programjairól bővebben a veol.hu közölt összeállítást.