Fagyos hajnalok után év végétől enyhülés jön (Időkép.hu)

Év végéig szeles, hideg időre készülhetünk, utána azonban enyhül kicsit az idő az Időkép előrejelzése szerint.

Vasárnap változóan felhős-napos lesz felettünk az ég, számottevő csapadék nem várható, az északi, északkeleti szelet viszont sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérhetik.Hajnalban már országszerte készülhetünk fagyra, -6, 0 fokig hűlhet le a levegő, de a hegyekben, a fagyzugos tájakon hajnalra -7, -9 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet. Napközben is mindössze 0, 4 fok várható, de a szeles idő sokat ront hőérzetünkön.

Hétfőn szinte zavartalan napsütésre számíthatunk. A délnyugatira forduló szél jelentősen legyengül, emiatt csípős reggelre készülhetünk, -8, -4 fok közötti minimumokkal, de a fagyzugos helyeken -10 fok körüli értékeket is mérhetünk. Napközben 0-5 fok várható.

Szilveszter délelőtt még sok napsütés várható, délután viszont észak felől megnövekedhet a felhőzet, csapadék csak elvétve északkeleten lehet. Késő délutánig több helyen megélénkülhet a délnyugati légmozgás, de estére a Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Hajnalban -7, 0, délután 2-9 fok valószínű.

Az újév napjára virradó éjszaka már enyhébbnek ígérkezik, de gyenge fagyra még sokfelé kell készülni. Az év első napján sok napsütésre, a Dunántúlon élénk, erős szélre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Délután 3-7 fok között alakulhat a hőmérséklet-olvasható az Időkép weboldalán.