Ezüst szalag – most hétvégén, újra (porthole.hu)

Június 15-16-án rendezi Balatonföldváron az év egyik legizgalmasabb nagyhajós túraversenyét, a tavaly nagy sikerrel bemutatkozott Ezüst szalagot a Spartacus Vitorlás Egylet. A verseny nagy része éjszaka zajlik, ezért az Ezüst szalag kiváló edzéslehetőség a Kékszalagra: a Földvár-Györök-Földvár távon gyakorolható az éjszakai hajóvezetés, a navigáció, újratanulhatók a gyakran változó parti fények.

A verseny időbeosztása is szokatlan: 15-én, szombaton 15 órától elegáns „farewell party” indítja az eseménysort, majd 18 órakor kerül sor a rajtra – számol be az eseményről a porthole.hu.  21 óra után kezd csak sötétedni, később a Hold rajzol igazi ezüst szalagot a Balaton vizére. Az abszolút első helyezett nyeri el az Ezüst szalag örökös vándordíját, egy súlyos ezüst tálcát. A többtestű és az egytestű vitorlásokat külön is értékelik és díjazzák.
A befutási limitidő vasárnap 14 órakor jár le, ezután díjkiosztó és ünnepi fogadás lesz a Spartacus klubban.
A verseny nyomkövetésének technikai partnere a Kwindoo. Az applikáció használata kötelező , annak működéséről minden résztvevő részletes eligazítást kap – számol be a porthole.hu szakportál.