Ez lenne a Balaton egyik legjobb kávéháza? – Teszten a keszthelyi Tulipán (hellovidek.hu)

Keszthely szinte mindenki számára ismert, ha másért nem is a Festetics-kastély, vagyis a Helikon Kastélymúzeum miatt biztosan. A város megjelenése építészeti szempontból hasonló, mint az imént említett nevezetesség. Azonban sok esetben az ilyen fantasztikus épületek nem kiállításokat rejtenek a falaik között. Keszthelyen ugyanis számtalan villa kelt új életre azáltal, hogy egy kisboltnak vagy egy kávézónak ad otthont. Egy ilyen csodálatos épületben található a város talán egyik legszebb kávézója is, a Tulipán Kávéház. a hellovidek.hu letesztelte miért is olyan híres a Geisl-villában kialakított mindenféle finomságot kínáló kávézó.

Keszthely felé menet már nagyon vágytunk egy jó kávéra, ezért úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a híres Tulipán Kávéházat, hiszen már olyan sokat hallottunk róla. Sok helyen olvastam már, hogy a város egyik – ha nem a legjobb – reggelizőhelye. Reggelizni ugyan nem, de egy finom kávét és egy jó süteményt szerettünk volna. Megnéztük a címet, szerencsére a várost már jól ismertük, így könnyen odataláltunk. A kávézóhoz az út a Helikon park mellett vezet, ami igen szép látványt nyújt, hiszen az úttest egyik felén árnyékot adó hatalmas fákból álló park, a másik felén pedig gyönyörű, régi polgári házak, villák húzódnak végig. Az utca vége felé egy sarkiház tűnik fel egy magas platánfa árnyékában, homlokzatán „Tulipán Kávéház” felirattal. Megérkeztünk. Szerencsére az üzlethez tartozik egy zárt parkoló is, így az autó miatt sem kell aggódni.

Az épülethez tágas udvar tartozik, ahol kerthelyiséget alakítottak ki. Amikor mi odaértünk, az összes olyan asztal foglalt volt, ahol négyen elfértünk volna, így már csak bent tudtunk helyet foglalni. Ahogy beléptünk az ajtón egyből a süteményes hűtővel találtuk szembe magunkat, ami tele volt szebbnél szebb édességekkel. A pultban álló két hölgy pedig kedvesen fogadott minket.

A cikk folytatása itt található.