Ezek a legjobb balatoni ínyenc éttermek a Magyar Konyha szerint (penzcentrum.hu)

Nem csak lángos és hekk van a Balaton partján. És nem is csak strandételek. Több helyen igazi éttermi ínyencségeket is meg lehet kóstolni a Balatonnál.

 

A Balaton évről-évre jobb hely, hiszen rengetegen dolgoznak azért, hogy végre megkapja a méltó megbecsülését, és ne csak júniustól 15-től augusztus 20-ig tartson a szezon – írja a pénzcentrum.hu.

Célunk, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve teremtsünk meg egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban. Igényes dolgokat szeretnénk létrehozni igényes környezetben, a Balatonon, amely hitem szerint egész létünk alapját jelenti” – foglalja össze törekvéseit Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke.

A tó és a tó körüli vendéglátás színvonalának emelkedését az olyan kezdeményezések is erősíthetik, mint például az Év Strandétele verseny, melyet 2015 óta minden évben megrendeznek. A verseny célja a balatoni strandgasztronómia megújítása, hogy a vásárlók ötletes, egészséges, bárhol könnyen és gyorsan elkészíthető, a regionális alapanyagokra támaszkodó ételekkel találkozzanak a strandokon. (A versenyről itt írtunk.)

Az igényes strandételek mellett pedig igazi ínyencségeket is megkóstolhatnak a gasztronómia szerelmesei. A Magyar Konyha évek óta listázza nem csak a fővárosi, de a tó környéki helyeket is legfrissebb nyári számának gasztrokalauz melléklete több száz balatoni helyet listáz, hogy ne csak hekkben, lángosban gondolkodjanak a nyaralók, hanem kóstolják meg a helyi jellegzetes ízeket is, valamint ínyenc éttermekbe is térjenek b – olvasható a penzcentrum.hu oldalon.

Az általuk legjobbnak tartott 10 balatoni étterem idei listája itt megtekinthető.