Értékesíti balatoni üdülőjét a MÁV és a Magyar Posta (napi.hu)

Jelentős veszteséget termeltek, ezért 2020. január 1-től bezárja debreceni és balatonalmádi üdülőjét is a Magyar Posta – értesült a Napi.hu turisztikai forrásból. A lap arról is beszámol, hogy a MÁV a balatonlellei üdülőjén adott túl 250 millió forintért.

Azt már lehetett tudni, hogy a MÁV eladja értékes üdülőit, hogy legyen pénze béremelésre, de eddig úgy tűnt, hogy a debreceni és a balatonalmádi üdülő megmarad. A két üdülőben dolgozó alkalmazottakkal ugyanakkor a napokban közölték, hogy január 1-től bezárnak és a munkaviszonyuk is megszűnik.

A balatonalmádi üdülő a Magyar Posta legnagyobb befogadóképességű – 108 férőhellyel rendelkező – jóléti intézménye volt. „Az üdülőben 36 szoba kapott helyet, melyek mindegyike saját fürdőszobával rendelkezik, több magyar és idegen nyelvű csatornát sugárzó televízióval, hűtővel, telefonnal felszerelt” – szól az üdülő leírása. Nem közvetlen vízparti, de szintén teljesen jó állapotban van, nagyjából egy egyszerű háromcsillagos szállodának felel meg.

A MÁV a balatonlellei üdülőjén adott túl 250 millió forintért. A lerobbant, de príma elhelyezkedésű üdülő eladásáról szintén a napi.hu ír- az értesülést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. elektronikus aukciós rendszeréből szerezte a lap.