Ingyenes parkolás Keszthelyen adventkor (zaol.hu)

Adventi ingyenes parkolásról és pályázatokkal kapcsolatos ügyekről is döntött a keszthelyi képviselő-testület csütörtökön, a novemberi soros ülésén. Ez volt az új önkormányzati ciklus első soros ülése, melyről a zaol.hu számol be.

A csütörtökön megtartott ülés kezdetén Nagy Bálint polgármester bemutatta a város új jegyzőjét: dr. Gábor Hajnalkát. A polgármester a napirendi pontok elfogadása előtt utalt a két héttel ezelőtt tartott rendkívüli ülésre, amikor a KÉVE képviselői egy petíciót adtak át neki. Az ellenzéki politikusok a több mint háromszáz aláírást tartalmazó dokumentumban azt kérték, hogy legyen szabadstrand Keszthelyen. Nagy Bálint elmondta: ez már megvalósult az aláírásgyűjtés kezdete előtt, augusztus közepén ugyanis a Helikon strandot a keszthelyiek számára ingyenessé tették.

Még az előző, rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület, hogy hozzájárul ahhoz, hogy egy önkormányzati tulajdonú területrészt tizenöt évre térítésmentesen átadjon használatba a Helikon Kas­télymúzeumnak. Az intézmény egy pályázat támogatásával valósít meg fejlesztéseket, melyeknek része egy agárpálya kialakítása is. Az ehhez szükséges területet vették ki most az önkormányzati törzsvagyonból és minősítették át.

A keszthelyi képviselők módosították az ülésen a parkolási rendeletet. Ennek értelmében az idei esztendőtől kezdve a korábbi évekhez képest már előbb és hosszabb ideig lehet ingyenesen parkolni a város egész területén. Így már az első adventi vasárnapot megelőző szombattól – tehát holnaptól – az új év első vasárnapjáig térítésmentes a parkolás.

A képviselők áttekintették és véleményezték az M76-os autóút Keszthelyen áthaladó szakaszának tervét, határoztak a Georgikon utcánál kialakítandó ingyenes B+R („biciklizz és utazz!”) parkoló kivitelezőjéről, valamint döntöttek arról, hogy meghosszabbítják a Keszthely, a Balaton fővárosa jelmondat védjegyoltalmát.