EP-választás: rendkívüli nyitvatartással készülnek a megyei kormányablakok (veol.hu)

Rendkívüli nyitvatartási idővel készülnek a Veszprém megyei kormányablakokban az európai parlamenti választás hétvégéjén.
A május 26-i európai parlamenti választáson kizárólag érvényes, személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél vagy vezetői engedély) és lakcímkártya felmutatása után lehetséges szavazni. Annak érdekében, hogy minden választásra jogosult állampolgár szavazhasson, a május 25–26-i hétvégén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken (Ajka, Balatonalmádi, Balatonfüred, Devecser, Pápa, Sümeg, Tapolca, Várpalota, Veszprém, Zirc) – adta hírül a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Az ügyeleti nyitvatartás – szombaton 8 és 14 óra, vasárnap 6 és 19 óra között – időtartama alatt intézhető ügyek köre kizárólag az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiállítására, a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) pótlására, valamint az igényelt és elkészült okmányok átvételére korlátozódik, egyéb ügyek intézésére a szokásos nyitvatartási időben van lehetőség – tudatta a veol.hu.