Elindult a panziók regisztrációja az NTAK-ba (turizmus.com)

Szeptember 1-jén elindult a panziók csatlakozása az Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ rendszeréhez. A már működő szálláshelyeknek egy hónapjuk van a regisztrációra, október 1-jétől pedig – a szállodákhoz hasonlóan – ők is megkezdhetik a digitális adatszolgáltatást.

A szállodák után szeptember 1-jétől megnyílt a panziók regisztrációja is az NTAK oldalán – hívja fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség. A regisztrációs folyamat teljes mértékben elektronikus, amelynek pontos lépéseiről a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ információs oldalán, a Szálláshely szolgáltatók/Regisztráció menüpont alatt tájékozódhatnak szálláshely-szolgáltatók.

A kisebb – maximum 8 szoba és 16 férőhelyes – szálláshelyek segítése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség ingyenes vendégnyilvántartó, Az Én Vendégszobám elnevezésű alkalmazást biztosít,amelyet az érintettek a regisztráció során tudnak megigényelni.

Az NTAK célja az ágazat digitalizációjának elősegítése, valamint a szálláshelyek adminisztrációjának csökkentése. Az új rendszer bevezetésével a panziók jövő hónaptól digitálisan, a szállodákhoz hasonlóan, szálláshelykezelő szoftver használatával tudják teljesíteni előírt adatszolgáltatási kötelezettségüket.

A szállodák és a panziók regisztrációját követően, december 1-jétől a kempingek, üdülőházak, közösségi szálláshelyek, falusi szálláshelyek és egyéb szálláshelyek regisztrációja, majd adatszolgáltatása indul meg. Az MTÜ arra kéri a szolgáltatókat, további felmerülő kérdések esetén keressék az NTAK ügyfélszolgálatát a +36 1 58 58 588-as telefonszámon, a rendszerrel kapcsolatos további információk, határidők az info.ntak.hu oldalon érhetők el – tudatja a turizmus.com.