Elhunyt Bradanovits Barnabás a balatonfüredi kézilabdaklub alapító elnöke (balatonfured.hu)

Tragikus hirtelenséggel, hatvanéves korában elhunyt Bradanovits Barnabás, a balatonfüredi kézilabdázás ikonikus alakja.
Az 1960-ban született Bradanovits Barnabás sportolói pályafutását dobóatlétaként kezdte, súlylökőként magyar válogatott volt. Később áttért a kézilabdára és a 90-es évek elején – Balatonfüredre települése után – azonnal bekapcsolódott a város kézilabda életébe. A Balatonfüredi SC beállósa volt.

Nem csak nagyszerű játékosa, hanem csapatkapitánya és egyben szponzora volt a Balatonfüredi SC 1995/1996-os NB II-es bajnokcsapatának. – írja a város honlapja. 1996-ban vezérletével alakult meg a Balatonfüredi Kézilabda Club, amelynek másfél évtizeden át volt alapító elnöke és önzetlen anyagi támogatója. Irányításával vált NB I-es gárdává, majd stabil első osztályú együttessé a füredi férfi kézilabda csapat. Az elnöki posztról történő lemondását követően is tagja maradt a BKSE elnökségének és haláláig nem csak szaktudásával, hanem anyagilag is segítette az egyre sikeresebb egyesületet. 2010-ben vehette át a Balatonfüred Sportjéárt kitüntetést.

Balatonfüreden nem csak mint sportember, hanem mint vállalkozó is közismert volt, a város több pontján húsboltot, közértet üzemeltetett. Üzletemberként is mindig a szíve vezette, tisztessége, nagylelkűsége jól ismert volt.
Tragikus halála minden sportbarátot mélyen megdöbbentett. Kiváló sportoló, sportvezető és áldott jó ember, így emlékezik rá mindenki, aki ismerte őt.