A Balatonnál indul a Magyar Turisztikai Ügynökség ingyenes borismereti képzéssorozata

2020 őszén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Bor a vendéglátásban címmel ingyenes borismereti képzéssorozatot indít, melynek célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése.

A tanfolyam során a résztvevő munkatársak megismerkedhetnek hazánk borvidékeivel, a jellemző borstílusokkal (különös tekintettel a képzés egyes helyszíneit adó régiók sajátosságaira, zászlósboraira), valamint a borfelszolgálás és a bor-étel párosítás alapelveivel – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján.

A képzésen való részvétel lehetővé teszi a szakszerű borbemutatás alapismereteinek megszerzését, a borlap tudatos kialakítását, de a legújabb hazai trendekre is kitekint ezzel elősegítve, hogy a vendéglátóhelyek, illetve a résztvevő munkatársak személyesen is a magyar bor nagyköveteivé válhassanak.

A képzéssorozatot a borvilágban elismert nemzetközi borakadémikusok és hazánk legkiválóbb sommelier szakemberei tartják, országszerte 7 helyszínen. A képzésen résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított Tanúsítványt kapnak.

A képzést követően a weboldalon videós tananyag válik elérhetővé annak érdekében, hogy a személyesen részt venni nem tudó kollégák egy összefoglaló online videó segítségével sajátíthassák el az elhangzott tananyag esszenciáját.

A képzéssorozat helyszínei és időpontjai:

Balatonfüred – Anna Grand Hotel – szeptember 29.
Szeged – Art Hotel – október 5.
Pécs – Hotel Laterum – október 13.
Eger – Hotel Eger& Park – október 20.
Sopron – Pannónia Hotel – október 27.
Nyíregyháza – Hunguest Hotel Sóstó – november 2.
Budapest – Larus Étterem és Rendezvényközpont – november 3

A tanfolyamra elsősorban felszolgálók, pincérek, pultosok, étteremvezetők, teremfőnökök, sommelier-k, éttermi borbeszerzésért felelős kollégák, és azon munkatársak jelentkezését várják a szervezők, akik rendszeresen kapcsolatba kerülnek a vendégekkel borajánlás, borválasztás segítése kapcsán. A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott. A jelentkezések érkezési sorrendben kerülnek elfogadásra.