Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat Keszthelyen (TV Keszthely)

Összesen 45 felsőoktatásban tanuló keszthelyi fiatal részesül a Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíj-pályázatban. A bírálat eredményeit sajtótájékoztatón ismertette tegnap Csótár András bizottsági elnök. Az önkormányzat kétmillió forintot biztosít erre a célra, a város által nyújtott támogatást az állam megduplázza, így akár havi tízezer forint ösztöndíjban is részesülhet egy-egy hallgató.

A felsőoktatási tanulmányokat kezdő, illetve folytató fiatalok támogatása céljából idén is csatlakozott a keszthelyi önkormányzat a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázathoz. A költségvetésben kétmillió forintot biztosít a keszthelyi városvezetés erre a célra. A hátrányos szociális helyzetű keszthelyi fiatalok november 5-ig nyújthatták be pályázatukat – tudósít a TV Keszthely.

Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottsága elnöke azt mondta: mindenkit tudtak támogatni, a kétmillió forint erre elég volt és mint ismert, ez egy olyan pályázat, melyet az állam is támogat, hogyha maga az önkormányzat támogatja. Ez így összesen 4 millió forint támogatást jelent a keszthelyi pályázóknak, akik tíz hónapon keresztül átlagosan 6 és 10 ezer forintot kapnak – tette hozzá. A pályázatokat elbíráló Emberi Erőforrások Bizottsága elnöke hangsúlyozta, a döntésüknél figyelembe vették például az egy főre eső jövedelmet, az esetleges csonka családok helyzetét, az eltartottak számát, vagy a családban található gépjárműveket is.

A határidőre 41 darab „A” és 1 darab „B” típusú érvényes pályázati anyagot nyújtottak be. Az első kategória a már felsőfokon tanuló, az utóbbi az érettségi előtt álló, de a következő tanévtől felsőfokú tanulmányokat folytatni szándékozó fiatalokra vonatkozik. Az elmúlt évben 3 „B” típusú ösztöndíjat ítéltek meg, ezek jogosultságát megvizsgálták és 2020-ban is kaphatják az ösztöndíjat.