Balatonfenyvesen is jégpálya készül (vitorlazzitthon.hu)

Már nem csak a Fényvitorlás miatt lehet komoly turisztikai célpont Balatonfenyves a téli hónapokban. A közeljövőben jégpályát létesítenek a szabadstrand területén, így Fenyves is csatlakozik azon települések sorába (Siófok, Balatonlelle, Szigliget, Balatonfüred), ahol az egyik legnépszerűbb téli sportot, a korcsolyázást is űzhetik a látogatók. 

Balatonfenyves nagy újdonsága az idén, hogy nyílik egy jégpálya, mégpedig a kikötő szomszédságában a szabadstrand  területén – árulta el a vitorlazzitthon.hu-nak adott interjúban Emődi Lina a Fenyves Yacht Club marketingvezetője. Hozzátette: abban bíznak, hogy ez a mostani fejlesztés is hozzájárul a település klasszikus nyári szezonon kívüli népszerűsítéséhez.

Emődi Lina beszélt arról is, hogy a Fenyves Yacht Club kikötő 2016 nyarán nyitott, és már az első pillanattól kezdve fontosnak tartották, hogy a marina élő terület lehessen az őszi-téli hónapokban is. Kifejtette: a szálloda, az étterem és maga a kikötő is egész évben várja a vendégeket, a vitorlások pedig vízen maradhatnak, hiszen vízforgató rendszert működtetnek. A hajósok így bármikor vízre szállhatnak, évszaktól függetlenül.

A Fényvitorlás ötlete pedig már az első télen felmerült – emlékezett vissza Emődi Lina. Az ötletgazda elmondta: éppen a karácsonyi dekorációt készítették, amikor eszükbe jutott – ha már egy kikötőben készülnek az ünnepekre – miért is ne díszítsenek fel egy vitorlás. Ha Budapestnek van fényvillamosa, miért ne lehetne a Balatonnak Fényvitorlása – fogalmazott.

A teljes interjú a www.vitorlazzitthon.hu oldalon hallgatható meg.