Borsos árakkal, de kiváló minőséggel indul a nyár a balatoni strandokon (hvg.hu/balatontipp.hu)

Borsos árakkal, de kiváló minőséggel indul a nyár a balatoni strandokon, persze van olyan büfés, amelyik rájött, ha árat emel, elveszítheti a vevőit. Jelentős, 15-28 százalékos áremeléssel jött el az idei nyár a balatoni strandokon – derül ki a Balatontipp.hu cikkéből.

Az oldal emlékeztet: a mostanihoz hasonló emelések legutóbb több mint tíz évvel ezelőtt fordultak elő, amikor jóval magasabb volt az infláció. Igaz, az üzemeltetők most is a drágulással magyarázzák az áremelést, például nőnek a bérterhek és az igénybe vett szolgáltatások árai is.

Öröm az ürömben, hogy a büfék és strandi szolgáltatások árainak idei emelkedése talán elmarad a múlt évitől, arra azonban felhívja a figyelmet a Balatontipp, hogy az egyesek által tavaly megcélzott új szinteket, például a legolcsóbb csapolt sörök és a sima lángosok 600 forint körüli árát most többen követték. Balatonszárszón viszont találtak olyan büfét is, ahol a tavalyi emelést visszavonva, a tavalyelőtti 450 forintért adják ismét a lángost, és vannak helyek, ahol továbbra is olcsóbb árakon működnek. Ez 450 forintos sört és 250 forintos gombóc fagyit jelent.

És ami igazán jó hír: a Nemzeti Népegészségügyi Központ által felmért 135 strand közül a teljesen nyilvánosak (tehát nem egy szálloda részei) kettő kivételével megkapták a legjobb minősítést. A 29 korlátozottan nyilvános vagy zárt strandja között van kettő – a Balatonalmádi Hotel Bál Resort és a Zala kemping kapott jó minősítést.