Betilthatják a köztéri alkoholfogyasztást Siófokon

A balatoni város egész területén elrendelnék a közterületi alkoholfogyasztási tilalmat és az árusítást is szabályoznák. Lengyel Róbert polgármester szerint a javaslattal nyugodtabbá tehetőek a városi éjszakák. 

A népszerű balatoni város polgármestere egy hosszabb bejegyzésben közölte, hogy betiltaná az alkoholfogyasztást az utcákon, hogy minél kevesebb részeg szabaduljon rá a buliközpontra.

Siófok egész területére rendelnénk el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat. Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból “kiszabaduló” ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken

– foglalta össze Lengyel Róbert az egyik javaslatot.

Korlátoznák a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást is. Lengyel Róbert úgy fogalmazott, hogy elegük lett abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálják.