Balatoni Tavasz- Húsvéti repülés (idokep.hu)

Siófoktól Tihanyig, Füredtől Fűzfőig repülte végig a tájat a hosszú hétvégén az idokep.hu csapata. A szelek szárnyán történő utazásról videó felvételeket is készítettek.

Az ünnep során az alábbi útvonalakat repülte végig az idokep.hu csapata: az első Siófokról Balatonfüreden át a Tihanyi-félszigetig vezetett, majd vissza. Egyszer délután, egyszer pedig naplementekor, ezért vágták meg az amúgy valós idejű felvételeket. Itt főszerepben a csillogó víztükör, Balatonfüred csodás kikötője, Tihany fennséges apátsága és domborzati vonulatai emelkednek ki a tájból.

A második repülésnél az éppen most ébredő, Balaton-felvidéki erdőket szerették volna madártávlatból megmutatni – ugyanis április második felében zöldülnek ki a magasabban fekvő rengetegek is. Érdekesség, hogy míg megszokott környezetünkben már 1-2 hete zöld minden, a Balaton-felvidék 3-400 méteres dombjainak csúcsán csak most váltak ilyen „üde és friss” színűvé a fák milliói.

Videó: idokep.hu

Harmadik repülésük során a keleti partszakaszt követve végigrepültek mind Balatonaligánál, mind pedig a kenesei magaspart felett, hogy végül a Balaton legészakibb csücskébe, a Fűzfői-öbölbe érkezzenek meg.