Balatoni Kör: ismét keresik az Év Strandételét

A jelenleginél több minőségi ételt látna szívesen a balatoni strandokon a Balatoni Kör. A régió vezető borászai és vendéglátósai ezért – a tavalyi kezdeményezést folytatva – versenyt hirdetnek a minőségi vendéglátás iránt elkötelezett balatoni büfések és éttermesek körében.

A BeachFood program lényege, hogy egészséges, jó minőségű helyi alapanyagokból készüljenek egyszerű, de kreatív, nyárias, büfékben is viszonylag gyorsan elkészíthető ételek, elvitelre alkalmas tálalással, gyakorlatilag kézbe adhatóan.

A Balaton Kör tagjai hisznek abban, hogy a Balaton gasztronomiai- és büfékultúrája megújítható, hiszen erre nagy igény lenne. Szerintük a hekk ideje lejárt. A frissen, helyi alapanyagokból készített ételek nemcsak finomabbak, igényesebbek, de gazdasági szempontból is jobb választás a régiónak és az országnak.

Tavaly a fövenyesi Kalóz harcsakrumplija, a balatoni Fish&Chips nyert, a Balatoni Kör gyorsételei közül pedig a Vízikutya nevű harcsahurkás hot-dogot díjazták.

Ezek mellé sorakozhatnak fel majd az idei nyertesek. Jelentkezni július 15-ig az info@welovebalaton.hu e-mail címen lehet, megadva a nevező elérhetőségét, az nevezni kívánt étel nevét, illetve azt, melyik balatoni vendéglátóhelyen lehet megkóstolni. A győztest augusztus elején hirdetik ki.

(S)