Balatoni hajózás: sikertelen a vitorláskikötő-lánc bérbeadására kiírt pályázat (balatontipp.hu)

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vitorláskikötő-láncának bérbeadására meghirdetett pályázatra nem akadt jelentkező a megadott határidőig, az eljárás ezzel lezárult. A továbbiakról egyelőre nem született tulajdonosi döntés – erről tájékoztatta a társaság a balatontipp.hu-t, amely cikkében végigveszi a tavaly állami többségi tulajdonba került BAHART eladásra kínált vagyonelemeinek, licitjeinek eddigi sorsát.

 

A BAHART vagyontárgyait a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. E-Árverés oldalán hirdették meg.

A csopaki közforgalmú kikötőre kiírt árverésen a kikiáltási ár 17-szeresét fizetné a nyertes licitáló. Az önkormányzatnak és az államnak elővásárlási joga van.

A tihanyi piac területe nem kelt el a kikiáltási áron, hasonlóan egy siófoki ingatlanhoz és a balatonszemesi Hattyú kempinghez.

A siófoki móló melletti Dísz-térre kiírt árverést 84 millió forintos ajánlattal nyerték meg. Itt a városnak – amelyik szerette volna ingyen megkapni azt a területet, amelyet hajdan ingyenesen ruházott át a hajózási cégnek – elővásárlási joga van.

Még nem ért véget a balatonboglári Sellő kempingre kiírt árverés, amely “örökpanorámás” vízparti terület eladása a balatontipp.hu szerint “egy jobb világban talán fel sem merülhetne”.  Még zajlik egy hajdan szolgálati lakásokként is funkcionáló siófoki ingatlanra meghirdetett licit is.

Szerdán, azaz november 11-én indul a siófoki Hotel Móló és egy konferencia-terem árverése – írja a balatontipp.hu szerzője, Győrffy Árpád.