Balatoni éttermek az őszi Országos Étterem Hét listáján (MTI/hirbalaton.hu)

Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei október 7-13. között. A résztvevő vendéglátóhelyek sorában több Balaton parti, vagy a tóhoz közeli étterem is várja az érdeklődőket. 

A szervezők közleménye szerint az őszi programhoz minden eddiginél több, összesen 25 új vendéglő csatlakozott, a visszatérőkkel együtt pedig már most több mint 130 étterem konyhájának ízei közül választhatnak a kulináris élvezetek kedvelői. A részt vevő éttermek 3 fogásos menüket kínálnak, amelyek a korábbiakhoz képest változatlan áron, egységesen 3900 forintos top, 4900 forintos prémium, vagy 5900 forintos exkluzív kategóriákban érhetőek el.

Az őszi programban olyan ételek kerülnek asztalra, mint a bükkfán füstölt fácán bouillon, a barackpálinkás kacsamáj, az érlelt őz carpaccio, a kecske taco, a lapsang tealevélen grillezett lazacfilé, az ördöghal, a borókabogyós vaddisznóragu, a borjúpofa, a füstölt szarvasgerinc, az uruguayi bélszínsteak, a somlói mille feuille vagy éppen a Gerbeaud 160 torta. Az újonnan csatlakozó éttermek között van mások mellett a Bock Bisztró Balaton is, emellett a tó körüli vendéglátóhelyek közül balatonkenesei Hotel Marina Port Étterem, a balatonvilágosi Lavender Terasz, a paloznaki Sáfránkert Vendéglő, a balatonszemesi Kistücsök Étterem is részt vesz a programban.

Az Országos Étterem Hét keretében immáron kilencedik éve látogathatnak el kedvező árakon Magyarország kiváló éttermeibe a gasztronómia iránt érdeklődők. Az előző, tavaszi programban több mint 20 ezer vendég fordult meg, közülük 2500-an értékelték az általuk kipróbált éttermeket. Az értékelések átlaga alapján a tavaszi programban a vendéglátóhelyek összteljesítménye 5 pontos skálán 4,66 pontot ért el. Ahogyan az elmúlt évek során, úgy a programban részt vevő éttermek idén ősszel is kizárólag előzetes asztalfoglalás alapján fogadják a vendégeket. Időpontot és asztalt foglalni a www.etteremhet.hu oldalon lehet.