Átadták az új bölcsődét Badacsonytomajban (veol.hu)

Huszonegy apróság számára nyújt ellátást a minap immár hivatalosan is átadott bölcsőde Badacsonytomajban. 

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt Krisztin N. László polgármester köszöntötte a résztvevőket, a szülőket, hozzátartozókat, a képviselő-testület tagjait és a legifjabb korosztály képviselőit az impozáns épület lépcsőjén -tudósít a veol.hu.

Szívügyünk a gyerekek jövője, ami a város jövőjét is meghatározza. Badacsonytomajon 94 éve indult el az óvodai nevelés, 29 évvel ezelőtt találta meg mai helyét, itt, a Kert utcában. 2013-ban, amikor a kormány jelentős forrásokat biztosított a bölcsődék építésére, mi is gondolkodóba estünk egy esetleges pályázat kapcsán. Bizonytalanok voltunk, mivel Badacsonytomajon a bölcsődei nevelésnek nem volt hagyománya. Azonban felmérve az igényeket, belevágtunk, és jelentős saját erővel építettük meg a hét férőhelyes úgynevezett mini bölcsődét egy hatvanmillió forintot meghaladó beruházással. Hamar kiderült, jóval több helyre lenne szükség, így egy új pályázati lehetőséget ragadtunk meg, s bővítettük további tizennéggyel a bölcsődei helyek számát úgy, hogy az óvodához új épületszárnyat építtettünk.

A 82 milliós projekthez 75 millió forintot nyertünk pályázaton – mondta a polgármester.

Bolfné Tóth Melinda, a Pipitér Közös Fenntartású Napközi Otthonos Óvoda, Mini Bölcsőde és Bölcsőde intézményvezetője arról szólt, hogy az itt élők számát figyelembe véve eleinte kételkedett a bölcsőde szükségességében. Hozzátette, már a mini bölcsőde megnyitása utáni első évben látták, hogy a szolgáltatás nagy hiányt pótol és indokolt a további bővítés. Az új, jól felszerelt bölcsődei szárny nyári megnyitása után a gyerekek létszáma rövid időn belül elérte a maximális huszonegyet.

Az ünnepségen a nagycsoportos óvodások adtak énekes, táncos műsort, Bedy Imre plébános megáldotta az épületet, a meghívott vendégek az új szárny ajtaja előtt kifeszített nemzeti szalag átvágása után megtekintették az intézményt.