Amíg más strandolt, ő lopni járt a partra (veol.hu)

29 rendbeli lopással gyanúsítják azt a férfit, akinek letartóztatását az ügyészség indítványára elrendelte a Veszprémi Járásbíróság. A megalapozott gyanú szerint a 40 éves Komárom-Esztergom megyei férfi 2021. június közepétől rendszeresen járt a Balatonhoz, kifejezetten azért, hogy a strandokon őrizetlenül hagyott tárgyak közül főleg készpénzt és mobiltelefonokat lopjon, de volt, akinek az óráját vagy a ruháját is elvitte – írja a veol.hu.

Több strandon is járt, a sértetteknek jellemzően 35-150 ezer, egy esetben pedig 353 ezer forint kárt okozott.

A férfit július 13-án vette őrizetbe a Balatonfüredi Rendőrkapitányság, csomagjának átvizsgálása során a legutolsó lopásokból származó mobiltelefonok, iratok kerültek elő.

A gyanúsított megtalálását segítette, hogy az egyik sértett hamar észlelte az őt ért lopást és a rendőrséghez fordult, az elvitt mobiltelefonjának helyzetjelzője pedig megmutatta, hogy az elkövető éppen hol tartózkodik.

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés illetve a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónap időtartamra elrendelte. A végzés végleges.