Üdítő-pezsgő kultúrmixet kevertek nyárra Marcaliban (sonline.hu)

Amióta újranyitottak a művelődési intézmények, valósággal pezseg a kulturális élet Marcaliban. Május vége óta szinte minden korosztályt célzó rendezvényekkel várják az érdeklődőket a művelődési központ munkatársai – írja a sonline.hu.

– Rengeteg olyan tervezett rendezvényünk volt, amit le kellett mondanunk a pandémia miatt, és bár próbáltuk másik időpontokra áthelyezni valamennyit, az elhúzódó járványhelyzet miatt az új időpontok is meghiúsultak – mondta el T. Molnár Gertrúd, a Marcali Művelődési Központ igazgatója.

Az intézmény munkatársaival a járványhelyzet idején az online megjelenések mellett elkezdték „kivinni a kultúrát” a városba, oly módon, hogy folyamatosan tematikus kiállításokat rendeztek be a Korzó teraszán és a Künzelsau téren.

– Azt gondolom, hogy az emberek nagy része örül, hogy végre kulturális rendezvényeken lehet részt venni, és bevallom, mi is nagyon vártuk már, hogy kiléphessünk az online térből – tette hozzá a központ vezetője. A Kortárs galériában lévő kiállításokból kevesebbet tartanak, de a tárlatok hosszabb ideig lesznek majd látogathatók. A fókusz kicsit áthelyeződik az amatőr alkotókra. Megtudtuk, július végén Csináth Lajos mesztegnyői fafaragó kiállítása nyílik.

A tavalyi évben is már nagy népszerűségnek örvendett a Mozgó Kultúrház-Játszótéri Tekergő program, amelynek keretében kéthetente péntek délutánonként a város parkjaiban, közösségi terein kézműves foglalkozásokra várják a gyerekeket. – Tavaly nyertünk két új pályázati forrást a nagyobb programokra, amelyek 2022-ig ívelnek át. A KulturMix és a Cool-túra néven futó rendezvényeink reméljük minden korosztályt érdekel majd – mondta T. Molnár Gertrúd. Ismeretterjesztő előadások, érzékenyítő foglalkozások, nagyrendezvények valósulhatnak meg e két pályázat kapcsán. Augusztus 14-re tervezik a „Fröccstúra” nevű programot, sok jó zenével és jó hangulattal. A legkisebbek sem maradnak ki, az önkormányzat által elnyert sikeres pályázatnak köszönhetően ingyenes napközis jellegű, tematikus táborokban vehetnek részt a helyi fiatalok.