Alsóörsi panoráma újratöltve

Megújult a Szépkilátó utca Alsóörsön. A település és a lakosok összefogásából több, mint 500 méter utat aszfaltoztak le.  Átadták a Római úti támfalat is, amelynek megépítéséhez a vis major keretből biztosított forrást a Belügyminisztérium. A két beruházás összértéke meghaladja a 28 millió forintot.

A  partszakaszt 2014. szeptember 15-én mosta el az özönvízszerű esőzés- mondta Hebling Zsolt polgármester. A helyreállításhoz a Belügyminisztérium 18.320 millió forinttal járult hozzá, ezt egészítette ki az önkormányzat a 2.074 millió forintos önrésszel. Az úgynevezett „Gabion” támfal 15 méter hosszú és 6.8 méter magas.

A polgármester arról is szólt, hogy a Szépkilátó utca teljes hosszában, mintegy 506 méter hosszú szakaszon megszervezték az útépítő közösséget, ahol 26 ingatlantulajdonos, helyi lakos és üdülőtulajdonos anyagi hozzájárulásával 7.820 millió forint értékben aszfaltozásra is sor került. Ennél a beruházásnál az önkormányzat 75 százalékos önrészt biztosított, az érintettek 25 százalékos részesedése mellett.

balaton.vehir/ Öböl TV

(11:00)