Ingyen kávét mindenkinek! Füreden versekkel is lehet fizetni!

Március 15. izgalmas lesz Balatonfüreden. Versekkel is fizethetünk a kávéért. Aki elhozza  kedvenc verse első négy sorát az egyik cukrászdába, akár egy cetlin, az  kap érte egy kávét! 

Az akcióval a szervezők ki szeretnék nyilvánítani egyetértésüket azokkal, akik úgy vélik,  hogy egy-egy forradalmi vers hatása forintban nem mérhető! A verseket kiragasztják egy kávézó falára, hogy mindenki lássa: a vers több mint egy művészeti alkotás.A vers gyakorta ad iránymutatást az élet dolgaiban való eligazodásban. Vagy akár forradalmi hangulatot teremthet szívünkben és az utcán egyaránt.  Aki saját verset hoz, dupla kávét kap! A kisebb gyerek lerajzolhatják kedvenc költőjüket is. Aki elhozza Petőfi Sándorról, Tompa Mihályról, Arany Jánosról készített rajzát, az külön jutalmat kap! (500  Playmobil figurát osztanak majd ki a gyerekeknek.)  -mondta a helyszínt biztosító Patakfalvi Andrea, a Trüffel Csokibár tulajdonosa.

Az akciót a Füred kapitány és barátai elnevezésű akciócsoport  szervezi, amelynek egyik célja, hogy a város  vonzáskörzetében élő családoknak szervezzenek olyan kiegészítőprogramokat, amelyek színesíthetik a turizmus kínálatát holtszezonban is – tette hozzá Éskovács Péter, az akció sajtófőnöke.

(14:15)