Adomány a Keszthelyi Kórház gyermekosztályának (tvkeszthely.hu)

Egy síkképernyős tévét kapott ajándékba a Keszthelyi Kórház gyermekosztálya a közelmúltban. A készüléket egy keszthelyi vállalkozó ajánlotta fel, aki a városban és környékén is több alkalommal adományozott már.

Pillanatok alatt lekerült a helyéről a gyermekosztály játszószobájában lévő régi, képcsöves tévé. A keszthelyi vállalkozó és a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület tagjai nem csak a helyére tették, hanem be is üzemelték az új készüléket. A gyerekek számára természetesen a mesefilmek élveznek elsőbbséget, így ezt volt a legfontosabb beállítani az új tévén. A keszthelyi vállalkozó nem először adományozott.

„A cégünknél a megújuló energiák hasznosítása, illetve az ezzel kapcsolatos termékek értékesítése mellett fontos a társadalmi felelősségvállalás. Ezért találtuk ki a Keszthelyért Egyesülettel, hogy a kórház gyerekosztályának fölajánlanánk egy tévékészüléket. Én, mint szülő is tudom, hogy fontos az, hogy a gyerkőcök, amíg itt a kórházban töltik az időt, addig a gyógyulásukat is segíti, hogy tudnak szórakozni, tévézni.” – mondta Surányi Norbert, a Kin Store Kft. ügyvezetője.

A gyermekosztály számára rendkívül fontosak az adományok, hiszen a beteg gyerekeket nagyon nehéz lekötni a kórházi környezetben. A kórtermek mindegyikében van tévé, ezeket az elmúlt években sikerült síkképernyős készülékekre cserélni. Az osztály vezető főorvosa szerint a mesék otthonosságot csempésznek a kórházba, és ezzel hozzájárulnak a betegek gyógyulásához is.

A teljes cikk és a képes beszámoló itt található.