A környezetvédelem is szempont lesz idén a Jókai-bableves főzőversenyen (balatonfured.hu)

Már lehet jelentkezni a Jókai Napok elmaradhatatlan gasztronómiai eseményére. A helyszín ezúttal is a hangulatos Koloska-völgy. A városhoz több szállal kötődő Jókai Mórnak állít emléket immár több, mint húsz éve a kulturális rendezvény sorozat, amelynek az egyik legnépszerűbb rendezvénye a főzőverseny.

A XXVIII. Jókai Napok programjaként, idén 16. alkalommal rendezik meg a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bableves főzőversenyt, melyre 3 fős csapatok nevezhetnek. Tavaly mintegy hatvan csapat főzött, várhatóan ezúttal is legalább ennyiféle Jókai-bablevest lehet majd kóstolni a rendezvényen.

A főzőversenyt április 27-án, szombaton, 10 órától tartják a Koloska-völgyben. A völgy természetvédelmi terület, ezért a szervezők kérik lehetőség szerint a műanyagok mellőzését, sőt a zsűrizésnél és a kínálásnál is szempont lesz a környezetvédelem.

Ezúttal is nemcsak a bablevesek versenyeznek, hanem a legötletesebb elnevezésű csapat is díjat kap.

A versenyre nevezni április 12-ig lehet.

A jelentkezési lap, versenyszabályzat, információk itt.

Csapatonként egy autóval lehet majd behajtani a Koloska-völgybe, ott is csak a kijelölt parkolóba. Autóval ingyenesen parkolni a Vásárcsarnok-, illetve a Kisfaludy strand parkolójában van mód. A közeli autóbuszmegállóból helyi járattal lehet eljutni a főzés helyszínére. (A menetrendről a rendezvény előtti napokban itt tájékoztatást adunk.)

A főzőverseny nevezési díja 8000 forint csapatonként, kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével, leadásával, illetve a nevezési díj befizetésével lehet részt venni a főzésen.

A főzőversennyel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a 87/788-456 vagy a 06/30-378-1231-es telefonszámon illetve a aracsinephaz@upcmail.hu címen kapható.