A strandokon túl is van élet a Balatonnál – Kalandparkok, nem csak a gyerekeknek (hellovidek.hu)

A strandolás mellett a kalandparkok is remek kikapcsolódást kínálnak a Balaton környékén – a hellovidek.hu az általuk legjobbnak tartott létesítményeket ajánlja az olvasó figyelmébe.

Ez a 2,5 hónapos intenzív nyári szünet nem kis kihívást jelent a gyermekes szülőknek. Munka és egyéb elfoglaltságok mellett néha nehéz feldobni egy-egy hétvégét vagy szabadnapot. Pláne, ha családilag mozdulnánk ki, de nincs épp strandolós idő, a gyerek meg inkább kalandra sem mint múzeumokba vágyik. Segítségként most a magyar vidék legjobb modernkori vidámparkjait, azaz kalandparkjait gyűjtöttük össze. Jellemzően olyan helyszíneket válogattunk, ahol több napot is érdemes eltölteni, vagy mert a közel a Balaton, vagy mert népszerű turistahelyek és fürdőkomplexumok közelében találhatók. A kalandparkok jellemzően inkább 8 éves kortól kínálnak extra élményeket, azonban a korhatár a csillagos ég, így nekünk szülőknek sem kell a padon ülve órákon át telefonozni, helyette csúszhatunk-mászhatunk, extrém kötélpályákon lóghatunk mi is.

Zobori KalandoZoo Kalandpark: Zalaszabar
Családi élménypark a Kis-Balatonnál, benne hullámvasút, szabadesés torony, játszóházak, VR élmények és rengeteg kaland minden korosztálynak.

Dínó hátán is ügethetünk: Kalandpark Rezi
A Balaton-felvidéki vadregényes Rezi ad otthont Magyarország egyetlen őslényparkjának, amely az interaktív ismeretterjesztés élménye mellett számos játékkal is szolgál. Ha megcsodáltátok az életnagyságú T-Rex szobrot, próbáljátok ki, milyen lehet dinoszauruszok hátán ügetni! Az élményközpont múzeumában több millió éves fosszíliákat nézegethettek, a kalandparkban pedig kötélpálya, mászófal, rodeó bika, számos trambulin, és mini-vízibicikli várja a gyerekeket.

Vizes és szárazföldi kalandok sokasága: Zamárdi kalandpark
Újfent a Balatonnál járunk: a Zamárdi kalandpark tökéletes azok számára, akik megunták a strandolást és felpörögni vágynak. Számtalan vizes és szárazföldi kalandot próbálhatunk ki e kalandpark esetében is:

Kisvasúttól a vízidodzsemig – Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark,
A híres bakonyi betyárról elnevezett kislődi kalandpark vízi- és szárazföldi programok széles választékát kínálja: a kisebbeket kalandvár, kisvasút, elektromos kisautózás és hatalmas fa játszótér várja, a nagyobbak pedig kipróbálhatják a vízidodzsemet, a vízigömböt, falra mászhatnak és hófánkozhatnak is. Akik nem ijednek meg a kihívásoktól, azoknak a 3D karika izgalmas élmény, az adrenalinszint növelésére vágyók pedig próbára tehetik magukat egy nagy tó fölött áthaladó drótkötélpályán is.

A teljes cikk, további kalandparkokról szóló információkkal itt található.