A siófoki Plázs átvenné a várostól nagystrand üzemeltetését (Magyar Narancs)

Igénybejelentőt küldött a siófoki Plázs üzemeltetője, Barna György a siófoki polgármesternek, hogy átvennék a nagystrandot, amit a város cége, a Balaton-Parti Kft. működtet. A Plázs a strandon lévő koncert- és bulihelyszín, területét az önkormányzati cégtől bérli.

Szándéknyilatkozatot küldött a Plázs Siófok, miszerint átvennék üzemeltetésre a nagystrandot is, amely területének egy részét a Plázs bérli – írja a Magyar Narancs.

Részletek a levélből:

„A siófoki Nagystrand területén belül üzemeltetett kulturális szórakoztató központunk az elmúlt 7 évben töretlenül fejlődik és évről évre egyre több vendéget szolgálunk ki és látunk vendégül kiemelkedő minőségben. A hosszú távú befektetéseinknek, a kitartó munkánknak és a szakmai elkötelezettségünknek egyértelmű bizonyítéka az évente nálunk szórakozni vágyó több, mint 200.000 vendég. (…) A Plázson belül és az azon kívül nyújtott szolgáltatások minőségében az elmúlt években sajnos egyre nagyobb különbséget érzékelünk, amely a Siófokra érkező vendégek számára nem ad egy egységes, megfelelő minőségű turisztikai élményt. Ez a színvonalbeli szolgáltatási különbség Siófok és mindannyiunk számára egy versenyhátrány jelent, amelyet mielőbb csökkenteni szükséges. A városba érkező vendégeket minden területen minőségi szolgáltatásokkal szükséges kiszolgálni, különben nem fognak hozzánk újra visszatérni. Ebben a legnagyobb kontraszt és lemaradás a Plázs és a Siófok Nagystrand között még inkább kézzel fogható. A Plázson folyamatosan bővül az üzemeltetésben jártas szakmai stáb létszáma és a több éves fejlesztési tervünk végrehajtását folyamatos fejlesztésekkel és beruházásokkal támogatják a tulajdonosaink is. Ezzel párhuzamosan a strandot üzemeltető cég anyagi erőforrásai és beruházásai sajnos nem tudják követni a látogatói igényeket, ezért folyamatos lemaradásban vagyunk más balatoni települések strandjaihoz képest és egyre nagyobb a kontraszt a Plázs által üzemeltetett terület és Nagystrand területe között. 2016 óta a Plázs Siófok országosan ismert branddé vált, amely a hazai kulturális szcéna megkerülhetetlen fellépőhelyszíneként Magyarország vidéki városai közül a legnagyobbá és a legismertebbé vált. Ezt a szakmai és kulturális sikert szeretnénk a jövőben is megtartani, melyhez elengedhetetlen lépés a városi nagystrand azonnali fejlesztése és felzárkóztatása.

Mostanra a Plázs és a strand működése olyannyira összeforrott, hogy nagyon sok látogató már nem tesz különbséget az üzemeltetők között vagy nem is tud róla, hogy nem egy kézben van. Gyakran a Plázst azonosítják a teljes strandterülettel és számos esetben még a Petőfi sétánnyal is. Az online marketingben elterjedt utólagos értékelésekben a strandra és a sétányra vonatkozó negatív kritikák, kommentek számtalan esetben a Plázs online értékelését húzzák lefelé, amely számunkra egy rendkívül negatív jelenség, hiszen nem mi felelünk ezekért a területekért és a hiányosságokért sem, de mégis bennünket minősítenek, értékelnek tévesen. A strandterület üzemeltetésének rendkívül költséges párhuzamosságára, valamint a nemzetközi szakmai tapasztatok hasznosítására és a forráshiány miatt elmaradó fejlesztésekre is megoldást jelentene, ha a Nagystrand és a Plázs üzemeltetése egy kézbe kerülne.
Tulajdonosaink és szervezetünk tagjai rendkívül elkötelezettek Siófok turisztikai fejlesztése iránt. Hosszútávú elképzelésekkel, helyben szerzett tapasztalatokkal, megfelelő szakmai tudással és anyagi forrásokkal is rendelkezünk ahhoz, hogy ehhez az építkezéshez Önökkel együttműködve hozzájáruljunk. Kérjük, hogy fontolják meg elképzelésünket, s amennyiben nyitottak rá akkor szívesen állunk rendelkezésükre személyes formában is.”

A lap felkereste Lengyel Róbert siófoki polgármestert, aki elmondta: a képviselőknek és a bizottsági kültagoknak megküldte a levelet, jelenleg a véleményeket várja. A siófokiak addig választott képviselőiknek mondhatják el, írhatják meg véleményüket. Arról, hogy ismételten fogadja-e Barna Györgyöt azt mondta, első körben a Balaton-Parti Kft. ügyvezetőjével kell a cég ügyvezetőjének tárgyalnia.