A Road Safety a biztonságos közlekedés szabályaira tanított Keszthelyen (zaol.hu)

Egy héten át várta az érdeklődőket Keszthely főterén a „Road Safety – a biztonság az első” elnevezésű interaktív országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat.

 

A Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. küldetése, hogy támogassa a gyerekek biztonságos közlekedésre való nevelését. Ezért indult egy évvel ezelőtt az országjáró körút, amelynek eddigi 30 helyszínére több mint 80 ezren látogattak el, mondta el a keszthelyi záró sajtótájékoztatón Lázár László, a szervező HUMDA Zrt. kommunikációs igazgatója – tudósít a zaol.hu.

Keszthelyen hétfőn startolt a program, amelyet délelőttönként iskolások, délutánonként pedig felnőttek is látogathattak. A fedett sátrak alatt az érdeklődők érdekes, játékos formában kaptak közlekedésbiztonsági ismereteket, ezzel is fejlesztve a hazai közlekedési kultúrát, tette hozzá a direktor.

A szervezők a Road Safety-sorozattal szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy kevesebb baleset történjen az utakon, a gyerekeket pedig abban segítik, hogy biztonságosan eligazodjanak a forgalom bonyolult helyzeteiben. A felnőttek pedig délutánonként kipróbálhatták például a részeg- és drogszemüveget, szembesülve azzal: miért is veszélyes tudatmódosító szerek hatása alatt vezetni.

A hétzáró sajtótájékoztatón Nagy Bálint beruházási államtitkár, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: az elmúlt öt napban mintegy háromezer keszthelyi, illetve a térségben élő, tanuló fiatal vett részt az elméleti s gyakorlati programokon, amelyek felhívták a figyelmet arra, „hogyan kell s lehet még biztonságosabban közlekedni, odafigyelve magunkra és egymásra is”.